Fagura atrage o finanțare de 1 milion de euro pentru sprijinirea antreprenorilor și freelancerilor printr-un ecosistem financiar digital

Fagura, platforma fintech care conectează antreprenorii și investitorii, anunță o nouă rundă de finanțare în valoare de 1 milion de euro, atrasă prin mecanismul de convertible notes. Fondurile vor sprijini extinderea operațiunilor în regiunea Europei Centrale și de Est (CEE). De asemenea, vor susține dezvoltarea de servicii financiare digitale inovatoare, menite să ajute freelancerii și micii antreprenori printr-un ecosistem care oferă acces instant la capital și alte instrumente personalizate pentru dezvoltarea afacerilor.

Această rundă de finanțare a fost susținută de două fonduri de investiții – uVentures și Mozaic Ventures, alături de un grup de investitori de tip angel, printre care se numără Liviu Munteanu, Partner Founders Bridge, un fond VC activ și în România, și Radu Cheltuială, fondator iTicket, platformă de top pentru ticketing și organizarea de evenimente, dar și alți investitori.

Investiția va fi direcționată către dezvoltarea inovațiilor tehnologice și extinderea pe piețe noi din regiunea CEE. Printre principalele inițiative se numără utilizarea inteligenței artificiale pentru optimizarea scorurilor de credit, lansarea de conturi și carduri bancare pentru antreprenori, gamificarea prin tokenizarea recompenselor și integrarea soluțiilor financiare personalizate pentru freelanceri și micii antreprenori. În același timp, Fagura își propune să colaboreze cu platforme de e-commerce, firme de contabilitate și alte soluții digitale pentru a extinde gama de servicii și a crea un ecosistem financiar care sprijină direct dezvoltarea afacerilor.

„Această finanțare reprezintă un pas semnificativ în misiunea noastră de a sprijini 1 milion de antreprenori printr-un ecosistem financiar inovator. Suntem recunoscători pentru încrederea acordată de investitori precum uVentures și Mozaic Ventures, precum și de alți investitori de tip angel. Această rundă ne oferă resursele necesare pentru a accelera inovația și extinderea către piețe noi”, a declarat Tudor Darie, CEO Fagura.

„Produsul Fagura și viziunea pentru sprijinirea antreprenorilor din Europa Centrală și de Est sunt perfect aliniate cu focusul nostru de investiții,” a declarat Andrii Sorokhan, Venture Director la U.Ventures. „Suntem încrezători că echipa Fagura va avea un impact semnificativ în redefinirea accesului la capital în regiune.”

Dmitri Namashco, CEO Mozaic Ventures, a subliniat că „Fagura propune o nouă direcție strategică, extinzându-se dincolo de soluția lor actuală de crowdfunding. Produsele și serviciile lor sunt transformative pentru mediul de afaceri. Noi, la Mozaic, suntem recunoscători să facem parte din acest parcurs și credem cu tărie că echipa Fagura este capabilă să construiască un ecosistem financiar care va sprijini milioane de antreprenori.”

De la lansare, Fagura a intermediat investiții de peste 8,5 milioane de euro și a atras peste 40.000 de utilizatori în platformă, cu peste 4.000 de clienți activi. Fagura deține patru licențe emise de autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană și Republica Moldova, care asigură că platformele Fagura.com și Fagura.ro sunt pe deplin autorizate. Aceste licențe oferă un cadru solid de protecție atât pentru antreprenori, cât și pentru investitori. În următorii trei ani, compania își propune să intermedieze peste 50 de milioane de euro pentru freelanceri și micii antreprenori, oferindu-le acces instant la capital și resurse personalizate care să sprijine dezvoltarea și creșterea sustenabilă a afacerilor lor.

Despre noi
Fagura.com a fost lansată în mai 2019. Platforma integrează un sistem automatizat de scoring care permite luarea deciziilor în mai puțin de 10 secunde. Fagura a fost recunoscută cu multiple premii în sectorul fintech la evenimente naționale și regionale: Top 3 Best FinTechs în 2019 (România), Brandul FinTech al Anului în 2020, 2021 și 2023 (Moldova), și Startup-ul cu cel mai mare impact în 2020 și 2023 (Moldova). De asemenea, Fagura.com a fost câștigător al acceleratorului InnovX BCR Scaleup în 2022, inclusă în The Next 100 Global Companies de către Global Banking & Finance Review și a primit distincții la Euro-Asian Startup Awards în 2022. În 2023-2024, a fost parte a programului EBRD Star Venture și a primit USAID Digi Award în parteneriat cu FTA (Chemonics Moldova).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Investiția în proiecte de finanțare participativă implică riscuri, inclusiv riscul pierderii parțiale sau integrale a fondurilor investite. Investiția dvs. nu este acoperită de schemele de garantare a depozitelor stabilite în conformitate cu Directiva 2014/49/UE a Parlamentului European și a Consiliului. De asemenea, investiția dvs. nu este acoperită de schemele de compensare a investitorilor stabilite în conformitate cu Directiva 97/9/CE a Parlamentului European și a Consiliului.

Este posibil ca investiția dumneavoastră să nu genereze niciun venit. Acesta nu este un produs de economisire și vă sfătuim să nu investiți mai mult de 10% din capitalul dumneavoastră net în proiectele de finanțare participativă. Este posibil să nu puteți vinde instrumentele de investiții atunci când doriți. Dacă sunteți în măsură să le vindeți, este posibil totuși să înregistrați pierderi.