Prima platformă digitală de P2P lending din spațiul românesc se alătură Asociației Române de Fintech

fagura crowdfunding

Fagura.com, platforma digitală de P2P Lending, se alătură Asociației Române de Fintech (RoFin.tech), principala instituție din țara noastră care reprezintă start-up-urile și scale-up-urile din industria tehnologiilor financiare. În urma procesului de aplicare, Fagura.com devine membru oficial al acestei asociații profesionale de antreprenori.

Asociația Română de Fintech are ca misiune declarată crearea unui climat organizat pentru creșterea ponderii serviciilor digitale financiare din România, crearea unor canale internaționale pentru oportunitatea fintech-urilor partenere de a-și  extinde operațiunile peste hotare și, de asemenea, educarea și dezvoltarea comunității de antreprenori și profesioniști din domeniu.

„Alăturându-ne Asociației RoFin.tech, dorim să punem umărul la dezvoltarea și afirmarea comunității fintech românești la nivel internațional. Acum punem bazele primului Community Digital Bank, născut în spațiul românesc. După ce obținem licența europeană de crowdfunding, Fagura va facilita investiții alternative de la comunitatea europeană de investitori în împrumuturile startup-urilor și IMM-urilor din România”.

Tudor Darie, CEO și reprezentant Fagura.com în Asociația Română de Fintech

„Ne bucurăm să primim în rândurile noastre Fagura.com, platforma de tip peer to peer lending care a dezvoltat in ultimii doi ani cea mai cunoscută formă de crowdfunding la nivel international. Aceasta companie are un mare potențial să disrupă modele existente, în beneficiul consumatorilor și companiilor românești. Ca susținători ai fenomenului fintech, ne punem mari speranțe că prin intermediul membrilor RoFin.tech vom aduce inovația la implementare, iar Fagura e unul din jucătorii care au șanse să dea ora exactă în crowdfunding și nu numai”.

Cosmin Cosma, Președintele Asociației Române de Fintech și cofondator Finqware

Pe termen lung, Fagura.com își propune să devină un community digital bank, unde oamenii își pun banii să lucreze, ajutând alte persoane. Pe termen scurt, compania se concentrează pe dezvoltarea unui marketplace de investiții alternative, bazat pe tehnologia p2p lending, unde se întâlnesc oamenii în căutare de împrumuturi cu dobânzi mai mici decât pe piața financiară cu investitorii interesați de un profit mai consistent față de depozitele bancare. În perspectivă, fondatorii vor adăuga treptat noi servicii financiare pentru ca Fagura să devină un community digital bank, cu potențial de scalare și gata de lansare pe noi piețe.

Despre Asociația Română de Fintech

Asociația Română de Fintech a fost fondată în ianuarie 2020 și reunește, în prezent, 21 membri ce reprezintă start-up-uri și scale-up-uri din industria tehnologiilor financiare (fintech). Aceasta are două obiective fundamentate încă de la fondarea ei: conectarea asociației la autoritățile financiare naționale și europene ce pot impacta industria fintech, dar și crearea și facilitarea cât mai multor oportunități de dezvoltare pentru inovatia tehnologica in domeniul industriei financiare din România.

Despre Fagura.com

Fagura.com este prima platformă de P2P lending (investiții alternative în împrumuturi), înregistrată în Estonia și testată în R. Moldova, cu un scoring automatizat ce permite luarea deciziilor în mai puțin de 1 secundă. Compania are deja cca 30 000 de conturi de utilizator create în platformă, peste 570 de investitori activi care au investit peste 1 milion de euro pentru alte cca 1000 de persoane.

Fagura.com a fost lansat în mai 2019, devenind premiat în domeniul Fintech la mai multe evenimente din R. Moldova și România: Brandul anului în FinTech, 2020 (Moldova), Startup-ul cu cel mai mare impact, 2020 (Moldova), Top 3 best FinTechs, 2019 (Future Banking Romania) și „The Next 100 Global Awards 2021” desemnată de revista Global Banking & Finance Review 2021 (Marea Britanie).

One thought on “Prima platformă digitală de P2P lending din spațiul românesc se alătură Asociației Române de Fintech

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Investiția în proiecte de finanțare participativă implică riscuri, inclusiv riscul pierderii parțiale sau integrale a fondurilor investite. Investiția dvs. nu este acoperită de schemele de garantare a depozitelor stabilite în conformitate cu Directiva 2014/49/UE a Parlamentului European și a Consiliului. De asemenea, investiția dvs. nu este acoperită de schemele de compensare a investitorilor stabilite în conformitate cu Directiva 97/9/CE a Parlamentului European și a Consiliului.

Este posibil ca investiția dumneavoastră să nu genereze niciun venit. Acesta nu este un produs de economisire și vă sfătuim să nu investiți mai mult de 10% din capitalul dumneavoastră net în proiectele de finanțare participativă. Este posibil să nu puteți vinde instrumentele de investiții atunci când doriți. Dacă sunteți în măsură să le vindeți, este posibil totuși să înregistrați pierderi.