2021 – ce am reușit?!

2021 a fost un an foarte plin la Fagura. Am crescut cu 360% față de 2020. Plus, suntem mult mai mulți decât acum acum un an. Iar forța unei echipe unite ne inspiră pentru a dezvolta o comunitate la fel de inspirată!

În 2021 ideea Fagura a fost validată

Am început anul cu mai puțin de 250 de mii de euro investiți și l-am finalizat cu peste 1 milion de euro total, investiți în împrumuturi. Anul 2021 a însemnat o creștere de cca 360% a cifrei de afaceri. Poate părea doar o cifră cu mai multe zerouri, însă pentru noi este efortul unei comunității, care obține un profit, ajutând alte persoane să își realizeze visurile sau ideile de afaceri.

Vânt în pânze

Nominalizarea printre cele 100 de companii care utilizează Inteligența Artificială, într-un mapping realizat de Techcelerator pe România, powered by Google for Startups; Finaliști la Hackatonul Fintech 2021, Moldova; Mențiunea în top 100 next Global Awards 2021 de revista Global Finance & Banking din Marea Britanie – sunt încurajări, care ne dau aripi. Bineînțeles că runda de investiții în equity, realizată prin Seedrs.com, prin care am ridicat 340 000 euro, este succesul anului pentru noi. 270 de investitorii în împrumuturi au crezut în ideea Fagura și în echipă și au devenit co-proprietari ai platformei. Iar finele anului ne-a adus o altă noutate foarte bună – divizia Fagura din Republica Moldova a atins break-even point.

„Provocarea 2021 a fost cu siguranță Scoring4Business. Am dezvoltat un nou soft, care ne va permite să analizăm capacitatea de plată a unei companii, chiar dacă e înregistrată de câteva zile în urmă la registrul comerțului. Astfel, în primăvara 2022, vom lansa creditarea pentru IMM-uri în baza acestui Scoring dezvoltat intern și testat cu succes. Pe lângă asta, am lucrat la dezvoltarea altor module utile pentru clienți, pe care le testăm acum în fază finală și le vom lansa foarte curând. E vorba de Secordary Market sau piața secundară de investiții, care va permite investitorilor să cumpere sau să își vândă propriul portofoliu. Plus, vom lansa aplicațiile mobile Fagura pentru iOS și Android, care va ajuta investitorii să își gestioneze mai ușor investițiile. Cel mai important este că astfel creștem comunitatea de împrumutați și de investitori și ne îndreptăm cu pași siguri spre ceea ce se va numi un Community Digital Bank.”

Tudor Darie, CEO Fagura.com

4 thoughts on “2021 – ce am reușit?!

      1. Acordăm până la 7500 EURO (150 mii MDL). Depuneți cererea online, pe site, urmând pașii și întrebările, iar dacă aveți nevoie de suport, scrieți-ne pe chatul din dreapta jos a site-ului. Răspunsul îl primiți imediat. Vă așteptăm pe Fagura.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Investiția în proiecte de finanțare participativă implică riscuri, inclusiv riscul pierderii parțiale sau integrale a fondurilor investite. Investiția dvs. nu este acoperită de schemele de garantare a depozitelor stabilite în conformitate cu Directiva 2014/49/UE a Parlamentului European și a Consiliului. De asemenea, investiția dvs. nu este acoperită de schemele de compensare a investitorilor stabilite în conformitate cu Directiva 97/9/CE a Parlamentului European și a Consiliului.

Este posibil ca investiția dumneavoastră să nu genereze niciun venit. Acesta nu este un produs de economisire și vă sfătuim să nu investiți mai mult de 10% din capitalul dumneavoastră net în proiectele de finanțare participativă. Este posibil să nu puteți vinde instrumentele de investiții atunci când doriți. Dacă sunteți în măsură să le vindeți, este posibil totuși să înregistrați pierderi.