Fagura devine ca tine: proaspătă, vibrantă, rezilientă și în ton cu ambițiile tehnologice

După 5 ani de activitate pe piața din Republica Moldova, era timpul pentru o schimbare, care să marcheze o nouă etapă în parcursul nostru. Venim către comunitatea noastră cu o identitate vizuală proaspătă și modernizată, precum și o nouă strategie de poziționare. Această tranziție reprezintă nu doar un simplu moment de schimbare, ci și un pas semnificativ în expansiunea și consolidarea poziției noastre pe piața europeană, reflectând evoluția și ambițiile brandului pentru viitor.

Planurile de business au nevoie de o strategie adecvată, ceea ce a dus, acum câteva luni, la demararea procesului de redefinire și repoziționare a brandului. Strategia și direcțiile de acțiune concrete au inclus și crearea unei noi identități vizuale, o reprezentare proaspătă și vibrantă – care să reflecte corect spiritul nostru inovativ și principiile care ghidează compania. Noua identitate vizuală a Fagura introduce un logo nou, dar și o nouă imagine a site-ului

Brandocracy – echipa cu care am lucrat

Schimbările au fost documentate și elaborate printr-o colaborare cu  echipa Brandocracy, coordonată de Anca Rarău, într-un proiect de consultanță de identitate vizuală și de brand în cadrul programului Star Venture al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, cu susținerea financiară a Uniunii Europene. Specializată în strategii de brand și marketing, echipa Brandocracy reunește profesioniști români cu experiență relevantă în domeniu, care numai în ultimii cinci ani au lucrat pentru peste 50 de branduri locale și internaționale. În demersul de rebranding pentru Fagura, întreaga abordare strategică conectează obiectivele companiei cu poziționarea brandului în piață, respectiv cu instrumentele de comunicare – verbală și vizuală.

„Proiectul de rebranding al Fagura a însemnat, în primul rând, construirea strategiei de brand și integrarea viziunii ownerilor, a obiectivelor de business, cu personalitatea brandului, cu modul de manifestare a acestuia în tot ceea ce ține de funcționalități, procese, comunicare și interacțiunea cu clienții.  Fagura vine cu tehnologie avansată, inovație și acces la resurse pentru toate categoriile de parteneri sau clienți, poziționându-se ca o comunitate de creștere financiară. Semnătura identitară, noul logo și paleta de culori asociate este o expresie a personalității brandului, în concordanță cu valorile care stau la baza întregii comunități create. Logo-ul Fagura exprimă o fuziune de forme și culori care împreună afirmă dinamism, încredere și inovație, reflectând puternic noua poziționare. Ca simbolistică, forma organică și flexibilă din centrul hexagonului galben captează esența mișcării și conexiunii, simbolizând relațiile de parteneriat, tehnologia și fluiditatea tranzacțiilor financiare, reziliența platformei și oportunitățile de investiții care curg prin platforma Fagura. Hexagonul, cu liniile sale echilibrate și simetria perfectă, reprezintă structura ce permite interacțiunile puternice dintre investitori și cei care accesează resursele. Toate acestea exprimă și vizual rolul brandului Fagura de facilitator de servicii financiare care creează o comunitate de afaceri în care membrii învață și cresc împreună”.

Anca Rarău, fondator și managing partner Brandocracy

Mov și galben – noile culori de brand

Culoarea mov este asociată cu înțelepciunea și creativitatea, cu ambiția și viziunea de a deschide noi orizonturi financiare, rezonând cu aspirațiile antreprenorilor și investitorilor care caută să crească. Movul este, de asemenea, asociat cu sinceritate și integritate, accentuând încrederea și onestitatea care sunt fundamentale în relația noastră cu toți stakeholderii. Galbenul, pe de altă parte, este plin de energie și optimism. În psihologia culorilor, galbenul stimulează procesele mentale, sistemul nervos și inspiră comunicarea. Aceasta este culoarea care induce sentimentul de comunitate și apartenență, reflectând angajamentul nostru de a aduce o atitudine „can do/yes, we can” în tot ceea ce facem.

Astfel, logo-ul și paleta de culori alesă sunt încărcate cu semnificații profunde care îmbrățișează și promovează fiecare aspect al ADN-ului de brand, de la agilitate bazată pe tehnologie până la abordarea orientată către persoane. Toate elementele de brand subliniază promisiunea noastră de a da „şanse viselor înaintea celorlalţi” și de a construi o „comunitate de creștere financiară”.

Noua identitate vizuală nu este doar despre branding, ci și despre valorile noastre fundamentale. Ne dorim să transmitem un mesaj puternic de încredere în relația cu oamenii din comunitate, că suntem alături de ei și construim împreună o comunitate financiară. Continuăm să ne concentrăm pe îmbunătățirea infrastructurii IT și scalarea platformei pentru a ne asigura că îmbunătățim experiența utilizatorului, iar platforma este profitabilă și generează prosperitate pentru toți investitorii și antreprenorii.

Tudor Darie, CEO Fagura

Noua identitate și noul design Fagura vine cu programe noi dedicate antreprenorilor, cum ar fi un nou program de cashback pentru femei antreprenoare, limită de credit pentru persoanele fizice și companii și majorarea sumei împrumuturilor pentru antreprenori la 20 mii euro. Lansarea pe o nouă piață și scalarea în Uniunea Europeană sunt doar câteva aspecte ale provocării pe care o întâmpinăm. Pentru anul 2024, ne propunem să extindem operațiunile în cadrul Uniunii Europene, să testăm servicii financiare noi în Republica Moldova, să lansăm o nouă versiune îmbunătățită a Scoringului și să aducem îmbunătățiri semnificative la nivelul aplicației web și mobile. 

Fagura.com a fost lansată în mai 2019 și este prima platformă de investiții alternative în împrumuturi, înregistrată în Estonia și testată în Republica Moldova, cu un scoring automatizat ce permite luarea deciziilor în câteva secunde. Platforma a fost premiată în domeniul Fintech la mai multe evenimente naționale și regionale: Top 3 best FinTechs, 2019 (România), Brandul anului în FinTech, 2019, 2020, 2021 și 2023 (Moldova), Startup-ul cu cel mai mare impact, 2020 (Moldova), dar și câștigători ai cohortei de scale-up in cadrul Acceleratorului InnovX BCR (2022), The Next 100 Global Companies (by Global Banking & Finance Review) sau premianți la Euro-Asian Startup Awards 2022. De-a lungul timpului, Fagura a cooperat cu parteneri internaționali precum USAID, EBRD și UNDP. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Investiția în proiecte de finanțare participativă implică riscuri, inclusiv riscul pierderii parțiale sau integrale a fondurilor investite. Investiția dvs. nu este acoperită de schemele de garantare a depozitelor stabilite în conformitate cu Directiva 2014/49/UE a Parlamentului European și a Consiliului. De asemenea, investiția dvs. nu este acoperită de schemele de compensare a investitorilor stabilite în conformitate cu Directiva 97/9/CE a Parlamentului European și a Consiliului.

Este posibil ca investiția dumneavoastră să nu genereze niciun venit. Acesta nu este un produs de economisire și vă sfătuim să nu investiți mai mult de 10% din capitalul dumneavoastră net în proiectele de finanțare participativă. Este posibil să nu puteți vinde instrumentele de investiții atunci când doriți. Dacă sunteți în măsură să le vindeți, este posibil totuși să înregistrați pierderi.